Veelgestelde vragen

Bij Theo Stet Caravans vinden wij het belangrijk u zo goed mogelijk te informeren betreffende een aankoop of inruil van uw caravan , onderhoud of gebruik van uw caravan of accessoires. Op deze pagina vindt u een antwoordt op de meest voorkomende vragen .

Caravans
Wat betekent een Bovag-service beurt bij Theo Stet?

Caravan onderhoud is essentieel voor uw veiligheid. Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw caravan. Er wordt gecontroleerd op ruim 60 technische onderhoudspunten. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen zoals op banden (o.a. het profiel) en op veiligheid zoals van de gasinstallatie. Daar waar nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Na controle ontvangt u een uitgebreid keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien uw caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker. Hierop is de maand en het jaartal weergeven waarop de BOVAG onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw caravan maar bevordert ook de verkeersveiligheid. Ook zorgt een goed onderhouden caravan ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een defect aan uw caravan kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw favoriete vakantiebestemming.

Wanneer de banden vervangen van uw caravan?

Slijtage is niet de grootste vijand van een caravan band. Het profiel van een caravan band slijt nooit helemaal, er wordt veel minder mee gereden dan bijvoorbeeld een autoband en ziet een caravanband er na enkele jaren vaak nog prima uit, maar door uitdroging kunnen er wel kleine scheurtjes in de banden ontstaan. Dit door dat de weekmakers in de band na 6 jaar uitdrogen. Daarom is ons advies ook en vanuit de Bovag en ANWB de banden elke 6 jaar te vervangen. Vanzelfsprekend zijn alle occasions caravans bij ons voorzien van goedgekeurde banden?

Inkoop en inruil
Hoe snel is de afwikkeling bij inkoop?

Na ontvangst van de benodigde informatie krijgt u van ons binnen 24 uur een concrete prijsopgave. Na binnenkomst van de aangeboden caravan vindt er direct een RDW vrijwaring plaats en de financiële afhandeling kan via bank of contante betaling. Afhankelijk van de binnenkomst van uw aangeboden caravan is dit dezelfde dag geregeld.

Hoe wordt de waarde van uw caravan bij inruil of inkoop bepaald?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Waaronder onder andere:

  • de leeftijd
  • het merk
  • de indeling
  • de staat van onderhoud
  • aanwezige accessoires
  • eventuele schade aan de caravan

Wij zijn bij Theo Stet Caravans heel transparant in het bepalen van de waarde van uw caravan. Wij kijken naar alle aspecten die wij hierboven besproken hebben en geven een eerlijke prijs voor uw caravan bij inruil of inkoop.

Gasflessen
Zit er statiegeld op een gasfles?

In onze collectie is maar 1 gasfles met statiegeld, dit betreft de Benegas gasfles. Op alle andere gasflessen zit géén statiegeld.

Hoelang gaat een groen stalen gasfles (5 KG) mee?

Bij de groene 5 kg stalen DIN-fles wordt de onderhoudsbijdrage uitgedrukt in keurjaren. Bij aanschaf is de gasfles 10 jaar goedgekeurd. Zolang de gasfles is goedgekeurd betaalt u alleen de vulling.

Algemeen
Waar moet u op letten bij de aankoop van uw caravan?

Voordat u zich gaat verdiepen in specifieke merken of modellen is het verstandig om te kijken naar het toegestane gewicht van de caravan ten opzichte van uw auto. Deze informatie vindt u op uw kentekencard van de auto.

Welk rijbewijs heeft u nodig voor het rijden met een caravan?

Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar uw auto en rijbewijs. Op de kenteken papieren van de auto vindt u het toegestane maximale gewicht van de aanhanger (dus leeggewicht + laadvermogen). Wij kunnen u hierbij uiteraard vertellen welke caravan past bij uw auto. Daarnaast is het belangrijk dat u het juiste rijbewijs heeft. Met een B rijbewijs mag u:

  • een aanhanger / caravan trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger/ caravan samen niet boven de 3.500 kilo uitkomen

Staat uw antwoord er niet tussen?

Heeft u een zeer specifieke vraag of staat u antwoord er niet tussen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op